MATNNING LINGVISTIK TAHLILIDA CHASTOTANING AHAMIYATI - Ikhbol Shamsudinova Termiz davlat universiteti o‘qituvchisi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada chastotali lug‘at, matndagi so‘zning chastotasini aniqlashda korpusning ahamiyati, Zipfa qonuniyati, leksikostatistika bazasini shakllantirishda matnga ishlov berishni avtomatlashtirishning o‘rni haqidagi ilmiy qarashlar tahlilga tortilgan. Shuningdek yordamchi so‘zlarning korpusdagi chastotasi haqida ayrim xulosalar bayon qilingan.