ЗАЙТУН (ОЛЕА) НИНГ ВЕГЕТАТИВ КУПАЙТИРИШ ИСТИКБОЛЛАР ВА УНИ ПЛАНТАТСИЯ МАЙДОНЛАРДА ТАДБИК, ЕТИШ - Usmonov Yo’ldosh Umarjon o’g’li, q.x.f.f.d (phd) Jurayev.E.B, Kafedra Asistenti Bozorov .O.R (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2023)
Зайтунни вегетатив купайтиришга оид илмий маълумотлар куп эмас. И. Азимов тадаикотлари [5] зайтуннинг истикболли шакллари новда қаламчаларини илдиз олдириш ва кучатларини етииггаришга багишланган. Тадкикотларда кузда бир йиллик новдалардан тайёрланган қаламчаларнинг илдиз олиши 40,6-68% ни, икки йиллик новдалардан тайёрланган қаламчаларнинг илдиз олиши 25,1-48,8% ни ташкил этди