ОИЛАЛАРНИНГ АҲЛОҚИЙ ТАРБИЯ МУНОСАБАТЛАРНИ МУСТАҲКАМЛАШДА ИЖТИМОИЙ-СИЁСИЙ ТУЗИЛМАЛАРИНИ ЎРНИ - Курбонова Гузал Сайдахматовна (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Юртимизда бугунги кундаги оилаларида ахлоқий тарбия муносабатлари, оила, аёл,она ва бола манфатларини ҳимоя қилиш давлат сиёсати даражасига кўтарилди. Жамият ва давлатнинг уларга нисбатан ғамхўрлиги кун сайин ошиб бормокда. Чунки, жамиятнинг асосий бўғини оила экан, унинг саломатлиги, юксак маданиятга эгалиги давлат обрўсини юксалтиришда муҳим аҳамиятга эга. Шундай экан, жамиятни ривожлантириш учун барча диққат эътибор, энг аввало, оилага қаратилиши мақсадга мувофиқдир. Ушбу мақолада оила равнақини ижтимоий сиёсий тузилмалардаги ўрни ҳақида фикр юритилган.