YOSH KURASHCHILARGA O’QUV YIG’IN MASHG’ULOTLARINI TASHKILLASHTIRISH VA UNI TAHLIL QILISH - Bo‘riyev Kamol Suyunovich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Respublikamizda sportni rivojlantirishga xususan sportning kurash turiga qaratilayotgan e’tibor jahon hamjamiyati tomonidan e’tirof etilmoqda. Yoshlarni milliy sportimizga qiziqishlarini oshirish, shu bilan birga ularning salomatlik darajasini ko’tarish masalasida bir qancha ishlar amalga oshirilmoqda. Bu borada kurash mutaxasislari va murabbiylari oldiga bir qancha vazifalar yukalnmoqda. Yosh kurashchilarni musobaqaga tayyorlash borasidagi muammolarni hal etish doim dolzarb masalalardan biribo’lib kelgan. Shunga ko’ra o‘quv-mashg‘ulot yig‘inlari natijalarining tahlili ularni tayyorlash va o‘tkazishdagi kamchiliklar, ularning sabablarini aniqlash, shuningdek bu kamchiliklarni bartaraf etish yo‘llarini belgilashga yordam beradi.