GEOGRAFIK JOYLASHUV VA IQLIM OMILIGA HAMOHANG KIYIM XUSUSIYATLARI VA SHARTLARI - Sirojova Muxabbat Sodiq qizi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Iqlim – yer yuzasining quyosh nurlariga nisbatan ogʻishiga bogʻliq ravishda ob-havoning muayyan joyga xos boʻlgan yaʻni biron joyda boʻladigan ob-havo sharoitlarining majmui va mavsumiy geografik oʻzgarishidir. Respublikamiz keskin-kontinental iqlimi geografik joylashuvimizga mosdir.