SUQULIB KIRISHLARNI ANIQLASH TIZIMI TURLARI - Islomov Dostonbek Uktamjon o‘g‘li; G‘ulomov Sherzod Rajaboyevich (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Suqulib kirishlarni aniqlash tizimi bu nima? Bu xavfsizlik tizimi ruxsatsiz harakatlar, tizim faoliyati va muammolarini nazorat qiluvchi va tekshiruvchi shuningdek aniqlash tizimidir. Tarmoqqa suqulib kirish bu maxfiylik va yaxlitlikni buzishga urinishlar va harakatlar majmui sifatida tavsiflanadi. Suqulib kirishlarni aniqlash tizim(IDS)lari odatda boshqa xavfsizlik texnikasi, yaʻni autentifikatsiya va kirishni boshqarish tizimlari bilan birgalikda ishlatiladi[1]. Tarmoqqa suqulib kirishlarni aniqlash tizim(IDS)lari butun xavfsizlik tizimining muhim qismi ekanligi bir nechta tadqiqot ishlarida allaqachon koʻrib chiqilgan. Birinchidan xavfsizlik tizimlari, turli anʻanaviy tizimlar va ilovalar ishlab chiqilgan