KORRUPSIYА – KASBIY ETIKAGA ZID ILLAT SIFATIDA - Arzimatova I.M. FarDU dotsenti, falsafa fanlari nomzodi Xabibullaev A. FarDU talabasi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Maqolada bugungi kunda jamiyatimizda poraxo‘rlik, mansab mavqeini suiste’mol qilish bilan bog‘liq jinoyatlarni sodir etilishi hokimiyatning obro‘sizlanishiga, davlatning siyosiy, iqtisodiy, huquqiy tizimiga putur yetishiga, korrupsiyaning rivojlanishi, uning mazmun-mohiyati haqidagi masalalar yoritilgan. Калит сўзлар: axloqiy faoliyat, davlat xizmatchisi, poraxo‘rlik, mansab mavqeini suiste’mol qilish, korrupsiya, ichki nazorat, tashqi nazorat