ТALAВA YOSНLARDA МAFKURAVIY IММUNIТЕТNI MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYA ORQALI AMALGA OSHIRISH - I.R. Raximova Samarqand davlat Arxitektura-qurilish Universiteti “Xorijiy tillar” kafedrasi o‘qituvchisi, Mustaqil tadqiqotchi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
tarbiya nafaqat bilim, balki axloqiy va ma’naviy amaliyotlarni ham o‘z ichiga oladi. Shu bois, Avloniy fikricha, tarbiya insonning ma’naviy va axloqiy jihatdan kamolotiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Mafkuraviy qadriyatlarning takomillashish jarayonida ikki xil holat kuzatiladi. Birinchi holatda, axloqiy qadriyatlar talaba-yoshlar tomonidan tafakkur orqali izlanadi. Kalit so‘zlar: talaba, yoshlar, takomillashish, qadriyatlar, bilim, axloq, miyor, pedagog.