ПЕДАГОГИКАНИНГ ЎЗ МАЗМУНИНИ БОЙИТИШ ВА ЯНГИЛАШ МАҚСАДИДА МАВЖУД ПЕДАГОГИК ҲОДИСА ВА ЖАРАЁНЛАРИ - Кукон Давлат педагогика институти Бошлангич таълим факультети Факультетлараро педагогика ва психология кафедра катта ўқитувчиси Каримова Мукаррамхон Халимовна. 1.Мухаммадова Юлдузхон Акбаржон қизи 05.23 2.Носирова Захрохон Одилбек қи (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2023)
Ушбу мақолада педагогиканинг илмий-тадқиқот методлари ёш авлодни тарбиялаш’ билимли қилиш ва ўқитишнинг реал жараёнларига хос бўлган ички алоқа ва муносабатларни текшириш’билиш йўллари,услублари ва воситалари мажмуини тушунтириб берган. Педагогика ўқитиш’билим бериш’тарбиялаш жараёнларини ва уларнинг моҳиятини ўрганиш-билишни маъқуллайди,кузатиш, сўраш усуллари, ўқувчилар фаолиятининг натижаларини ва таълим-тарбия муассасаларининг ҳужжатларини ўрганиш кенг қўлланилишини кўрсатиб берган. Калит сўзлар : илмий-тадқиқот, метод, услуб, восита, ўқитиш, билим бериш, тарбиялаш, жараён, моҳият , ўрганиш-билиш, кузатиш, сўраш , фаолият, таълим.