MIRZO ULUG`BEK - Muhammmadiyev Bilol Ismoil o`g`li. (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada Mirzo Ulug`bekni yoshlik chog`lari, hokimyat tepasiga kelishi va hukumdor sifatida mamlakat hayoti uchun turli islohotlar qilgani, olim sifatida esa ilm- fandagi yutuqlari haqida malumot beriladi. Kalit so`zlar: Ulug`bekni tug`ulishi, Movorounahir taxtiga chiqishi, Mo`g`ulistonga yurish, Abdullatif, Ulug`bekni o`limi, Ulug`bek madrasasi, Rasadxon, “Ulug`bek Ziji”