ELEKTROKARDIOGRAFIYA: YURAK ELEKTR FAOLIYATINING BIOFIZIK ASOSLARI - Alimqulova Ozoda Sodiq qizi Toshkent tibbiyot akademiyasi 2-son davolash fakulteti 1-kurs talabasi Katta oʻqituvchi: Ubaydullayeva Vazira Pachchaxanovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Elektrokardiografiya (EKG) yurak elektr faoliyatini tadqiq etuvchi asosiy usullardan biri bo‘lib, u yurakning ish faoliyatini o‘lchash va diagnostika qilishda keng qo‘llaniladi. Yurak mushaklari elektr signallari orqali harakatga keladi va bu jarayon yurakning hayotiy ritmini boshqaradi. Bu signallarni qayd qilish va tahlil qilish orqali yurakning turli patologiyalari aniqlanadi.