O’RTA OSIYO IQLIMINING SHAKLLANISHIDA ANTROPOGEN OMIL TA’SIRI - Kamolova Durdona (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada O’rta Osiyo hududida qanday iqlim shakllanganligi haqida ma’lumot beriladi. Bundan tashqari hozirgi kunda qanday iqlim o’zgarishlari kuzatilayotganli va bunga ta’sir qiluvchi antropogen omillar haqida atroflicha fikrlar keltirilib o’tilgan. Kalit so’zlar: Iqlim, harorat, yog’inlar, shamollar, antropogen omil, issiqxona samarasi, ob-havo, mo’tadil iqlim, kontinental iqlim