O’RTA OSIYO DARYOLARINING GEOGRAFIK JOYLASHUVI - Mamataminova Sarvinoz (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
O’rta Osiyo mintaqasi geografik jihatdan juda xilma-xil landshaftlarga ega bo’lib, bu hududdagi vohalar va cho’llar o’rtasida muhim o’zaro aloqalar va ta’sirlar mavjud. Voha va cho’l landshaftlari o’rtasidagi o’zaro aloqalar faqat tabiiy sharoitlarga emas, balki iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy tizimlar orasidagi interaktsiyaga ham asoslanadi. Kalit so’zlar: Voha landshafti, Cho’l landshafti, Suv resurslari, Ekologik aloqalar, Iqlimiy ta’sir.