TUPROQ NAM SIG’IMINI OSHIRISHDA AGRORUDALARNING O’RNI - B.A.Turdiyev TerDMAU assitenti. H.A.Abduzoirova TerDMAU talabalasi (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada noan’anaviy organomineral kompostlarning tuproqning suv-fizik xossalarini yaxshilashdagi o’rni to’g’risidagi ilmiy adabiyotlar tahlil qilingan. Ilmiy manbalardagi ma’lumotlar asosida noa’naviy organo-mineral kompostlarning tuproq nam sig’imiga ta’siri bayon etilgan. Kalit so’zlar. Tuproq unumdorligi, nam zaxirasi, cheklangan nam sig’imi, go’ng, kompost, organo-mineral o’g’it, bentonit, namlik, suv-fizik xossasi.