KOMPYUTER TOMOGRAFIYASI – TASHXIS QOʻYISHNING ILGʻOR VA ZAMONAVIY USULI - Isroilova Gulshoda Dilmurotovna Toshkent Tibbiyot Akademiyasi 2- son Davolash 1- kurs talabasi Katta o’qituvchi: Ubaydullayeva Vazira Pachchaxanovna (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu ilmiy tezisda KT qurilmasining tuzilishi, tibbiyotda qo’llanilishi va afzalliklari haqida yozilgan. Jumladan uning afzalliklari sirasiga KT barcha sohalar uchun faol qo’llanila oladi va tananing ichki tuzilmalarining batafsil tasvirlarini yaratish uchun rentgen nurlari va kompyuter texnologiyalarini birlashtiradi. Uning turlari, qanday ishlashi, foydali va salbiy tomonlari haqida gaplashamiz. Kalit so’zlar: KT, MRT, rentgen nurlar, rentgen trubkasi, contrast moddalar