YURAKNING ISHI VA QUVVATI - Baratov Firuz Ubaydullayevich Toshkent Tibbiyot Akademiyasi Talabasi Katta uqituvchi Ubaydullayeva Vazira Pachchaxanova (ZAMONAVIY TA’LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2024)
Ushbu maqolada yurakning vazifalari va quvvati, uning organism uzun ahamiyati haqida so`z yuritilgan. Kalit so`zlar: qon, yurak-qon tomir sistemasi, kapillyarlar, limfa tomirlari, vena, kislorod, to‘qima, arteriyalar, mayda qon-tomirchalar