DILXIROJ MAQOMI : OʻZBEK MUSIQASINING YASHIL KUNI - Raximova Nurjaxon San'atjon qizi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
: Dilhiroj Maqomi Ushbu maqola O'zbek maqom san'atining muhim va sevimli vakili bo'lgan "Dilhiroj maqomi"ga bag'ishlangan. Maqom, o'zining melodik go'zalligi, his-tuyg'ularni ifodalash qobiliyati va an'anaviy uslubi bilan ajralib turadi. Dilhiroj maqomi, asosan, sevgi, umid va qayg'u temalarini o'z ichiga oladi, bu esa uni o'zbek xalq musiqa merosida beqiyos ahamiyatga ega qiladi. Maqolada Dilhiroj maqomining tarixi, tuzilishi va ijro uslublari chuqur o'rganiladi