ZAMONAVIY STOMATOLOGIYADA FOTOPROTOKOLNING AHAMIYATI VA FOTOPROTOKOL SIR ASRORLARI - Ibroximova Ruxshona Raxmatjon qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola zamonaviy stomatologiyada fotoprotokolning ahamiyati va uning sir-asrorlarini muhokama qiladi. Fotoprotokol stomatologik amaliyotlarda tish va og'iz bo'shlig'ining holatini hujjatlashtirish, tahlil qilish va davolash jarayonini yaxshilashda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada fotoprotokolning asosiy afzalliklari, jumladan diagnostika, hujjatlashtirish, bemorlar bilan o'zaro aloqalar va amaliyot natijalarini taqqoslashda qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, fotoprotokolni muvaffaqiyatli qo'llash uchun yoritish, kamera sozlamalari, bemorni joylashtirish va rasm burchagi kabi muhim jihatlar keltirilgan. Zamonaviy stomatologiyada bu texnologiyaning samarali ishlatilishi stomatologik davolash sifatini oshirish, bemorlarning ehtiyojlarini tushunish va davolash jarayonining barcha bosqichlarini aniq kuzatishga imkon beradi. Maqola stomatologlar uchun fotoprotokolni yanada samarali va to'g'ri qo'llash bo'yicha tavsiyalarni taqdim etadi.