IQTISODIY PROGNOZLASHDA SUN’IY INTELLEKT VA KATTA MA’LUMOTLARDAN FOYDALANISH - Majidov E. A tayanch doktoranti Bekmurodov U. B Texnika fanlari nomzodi, Dotsent, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tadqiqotda sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar iqtisodiy prognozlash jarayonidagi ahamiyati o‘rganilgan. Xususan, neyron tarmoqlar va LSTM algoritmlari yordamida AQSh dollarining O‘zbekiston so‘miga nisbatan kursi prognoz qilingan. Ilmiy asoslangan yondashuvlar, ilg‘or texnologiyalar va bashoratning texnik jarayonlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashda va kelgusi prognozlarni ishlab chiqishda foydalanish uchun muhim ahamiyatga ega.