ALEKSANDR FAYNBERG SHE’RIYATIDA INSON IZTIROBI VA HAYOT FALSAFASI - Yuldosheva Elmira Akmal qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Aleksandr Faynbergning "Oyog‘im ostida yerlar sho‘r, taqir" she’ri poetik va falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. She’rdagi asosiy mavzular – insonning hayotiy yo‘li, ichki iztiroblari, vijdon azobi va umidsizlik hissi badiiy vositalar orqali chuqur ifodalangan. She’rning tasviriy vositalari, ramzlari, metaforalari va asosiy g‘oyasi har tomonlama yoritiladi. Faynberg she’riyatining mohiyati hayotning qiyinchiliklari va insonning ichki dunyosidagi kurashlarni aks ettirishga asoslangan.