RITM VA USUL TUSHUNCHASINING FARQLILIK VA BOG‘LIQLIK JIHATLARI - O‘zbekiston davlat konservatoriyasi “Kompozitorlik va cholg‘ulashtirish” kafedrasi 1-bosqich magistranti Omonjonova Odinaxon Ilmiy Raxbar: Professor Tursunova Xurshida Atabayevna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada ritm va usul tushunchalarining farqli va o‘zaro bog‘liqligi borasida ilmiy yondashuvlar jamlangan. Shu bila bir qatorda Sharq va G‘arb olimlarining ritm borasidagi qarashlari va ritmik usullarning musiqadagi o‘rni borasida olib borilgan olimlarning fikrlari keltirilgan.