CHIQINDILARDAN SAMARALI FOYDALANISHNI YO‘LGA QO‘YISH - Xolov Javlonboy Ilg‘or o‘g‘li Jamilova Mubina Yah’yo qizi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Chiqindilarni boshqarish va ulardan samarali foydalanish zamonaviy dunyoda iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy muammolarni hal qilishning muhim yo‘nalishlaridan biridir. Chiqindilarni qayta ishlash va ulardan foydalanish nafaqat atrof-muhitni muhofaza qilishga xizmat qiladi, balki iqtisodiy resurslarni tejash, yangi ish o‘rinlarini yaratish va barqaror rivojlanishni ta’minlash imkonini beradi. Ushbu maqola O‘zbekiston va chet el tajribalarini solishtirgan holda chiqindilardan samarali foydalanishning dolzarb masalalarini ko‘rib chiqadi, SWOT tahlilini amalga oshiradi va sohani rivojlantirish uchun aniq takliflar beradi.