1 VA 2 NOMA'LUMLI ALGEBRAIK KÕPHADLARNI TAQRIBIY YECHIMLARINI HISOBLASHDA ADAMAR USULI - Toshbekova Mohinur Sharof Rashidov nomidagi Samarqand Davlat Universiteti 2 bosqich magistranti Ilmiy raxbar: dotsent Habiba Nosirova. (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Zamonaviy matematikada Nyuton nomi bilan yuritiladigan usullar va natijalar juda ko’p. Bunday ishlar qatoriga “Nyuton ko’pyoqlisi” usulini keltirish mumkin. Aytish mumkinki bu usul matematikaning ba’zi sohalarini rivojlanishida turtki bo’ldi. “Nyuton ko’pyoqlisi” usulining asosiy maqsadi oshkormas ko’rinishda berilgan funksiyani erkli o’zgaruvchining kasr darajalari orqali yoyilmasini topish