Maqolada O‘zbekistonda axborot xavfsizligining ma’naviy va huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Axborot xavfsizligi tushunchasi, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, ma’naviy omillarning ahamiyati hamda davlat tomonidan qabul qilingan qonunchilik asoslari yo - Tillayev Bobomurod Abduvahobovich Namangan davlat pedagogika instituti katta-o‘qituvchisi. Qobilova Gulsum Isomidinovna Namangan davlat pedagogika instituti 1-kurs talabasi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda axborot xavfsizligining ma’naviy va huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Axborot xavfsizligi tushunchasi, uning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, ma’naviy omillarning ahamiyati hamda davlat tomonidan qabul qilingan qonunchilik asoslari yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar rivojlanishi sharoitida axborot xurujlariga qarshi kurash va axborot madaniyatini shakllantirish masalalariga e’tibor qaratiladi. Kalit so‘zlar: Axborot xavfsizligi, ma’naviyat, huquqiy asoslar, raqamli xavfsizlik, dezinformatsiya, kiberxavfsizlik, axborot madaniyati, qonunchilik, media savodxonlik, axborot xurujlari.