O’Z JONIGA QASD QILISHNING OLDINI OLISHDA OILA VA MAHALLANING RO’LI - Boltaboyeva Zulfiya Muhtorjonovna Namangan viloyati Norin tumani 34-maktab psixologi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
“Bolani yaxshi ko’rish bu-uni har qanday vaziyatda, har qanday omadsizlikda umidini yo’qotmasligiga, yorug’likni ko’ra bilishiga o’rgatish” degani. Ota-ona uchun bola bir qarashda boshqarib bo’lmayotgandek, ularning fikri, ahamiyati ikkinchi darajaga o’tib qolgandek tuyulsa ham o’spirinning shaxs sifatida shakllanishida, jamiyatda o’z o’rnini topa olishida oilaning roli juda muhim ahamiyatga ega. Agar o’spirindagi yoshiga xos o’zgarishlarni oiladagilari tushungan holda qabul qilsalar, unga bo’lgan mehrlarini ko’rsata olsalar bola ko’chadan mehr, e’tibor qidirmaydi. Ming afsuski, bugungi kundagi ko’plab o’spirinlarning o’z jonlariga qasd qilishlarida oilaviy mojorolar eng asosiy sabablardan biri bo’lib kelmoqda.