АЁЛЛАР ВА БОЛАЛАРНИНГ МУЛКИЙ ҲУҚУҚЛАРИ ТУШУНЧАСИ ВА УНИНГ ИЖТИМОИЙ АҲАМИЯТИ - Туропов Жасурбек Туловқобилович Ўзбекистон Республикаси Судьялар олий кенгаши ҳузуридаги Судьялар олий мактаби тингловчиси, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ушбу мақолада аёллар ва болаларни ҳуқуқий манфаатларни ҳимоя қилиш, ҳуқуқий манфаатларни қонуний асослари ва уларнинг мулкий муносабатлари, аёллар ва болалар манфаатларини ҳимоя қилишга қаратилган халқаро тажриба ва миллий қонунчилигимиздаги ҳуқуқий ҳолатлар ҳамда мазкур муаммони ечимини топишга қаратилган янги таклифлар баён этилган. Калит сўзлар: аёллар, болалар, ҳуқуқий манфаатлар, мулкий муносабатлар, ижтимоий ҳимоя, халқаро тажриба, миллий қонунчилик.