INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA ANTONIMLARNING SEMANTIK-STRUKTURAL TAHLILI - M.M. Axmedova Samarqand davlat Arxitektura-qurilish Universiteti “Xorijiy tillar” kafedrasi o‘qituvchisi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu ilmiy ish ingliz va o‘zbek tillaridagi antonimlarning semantik va struktural jihatdan taqqoslanishiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda antonimlarning turli turlari, ularning lug‘aviy ma’nosi, morfologik va sintaktik tuzilishi hamda nutqdagi funksiyalari batafsil o‘rganiladi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi antonimlarning umumiy va farqli xususiyatlari, shuningdek, ularning tarjimadagi o‘rni va ekvivalentlari tahlil qilinadi. Ish natijalari tarjimashunoslik, leksikologiya va umumiy tilshunoslik sohalarida amaliy va nazariy ahamiyatga ega. Kalit so‘zlar: antonimlar, semantika, struktura, semantik tahlil, struktural tahlil, ingliz tili, o‘zbek tili, antonimik munosabatlar, lug‘aviy ma’no, morfologik tuzilish, sintaktik tuzilish, tarjimashunoslik, ekvivalentlar, tilshunoslik, leksikologiya.