TOSHMALI KASALLIKLAR - Xakimova Moxiraxon O’zbekiston Respublikasi Andijon viloyati Qo’rg’ontepa Abu Ali ibn Sino nomidagi Jamoat salomatligi texnikumi maxsus fan o’qituvchisi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy hamshira tibbiy muolajalar tehnikasini bajarishini bilishi bilan birga, bemorning kasallik tufayli yuzaga kelgan va kelishi mumkin bo’lgan, ruhiy, ijtimoiy muammolarni aniqlay olishi va shoshilinch holatlarda yordam ko’rsatish, toshmali kasalliklar turlari to’grisida to’htalib o’tilgan. Kalit so`zlar: toshma, yakkalash, simptom, diagnostika, izolyatsiya, qizamiq, skarlatina