DUNYODAGI TURISTIK ZONALARNING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA ULARNING GLOBAL IQTISODIYOTDAGI O‘RNI - Islomov Furqat Usmon o‘g‘li Qarshi davlat texnika universiteti mustaqil tadqiqotchi, Qarshi shahri, O‘zbekiston Respublikasi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Turistik erkin iqtisodiy zona (TEIZ) — bu maxsus iqtisodiy maqomga ega bo‘lgan va chet el investitsiyalari uchun yengillashtirilgan sharoitlar yaratilgan hudud bo‘lib, unda turizm, xizmatlar, savdo va infratuzilma rivojlanishi ustuvor hisoblanadi. TEIZ hududning turizm salohiyatini oshirish, xorijiy investitsiyalarni rag‘batlantirish va yangi ish o‘rinlarini yaratish maqsadida tashkil etiladi