TILNING TO'RT KO‘NIKMASINI BIR DARSDA INTEGRATSIYALASH: AMALIY YONDASHUV - Xujaqulova Aziza O'zbekiston davlat jahon tillari universiteti Xorijiy til va adabiyoti 2 - fakulteti 2-kurs talabasi, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada chet tilini o‘rgatishda to‘rt asosiy til ko‘nikmasi — tinglab tushunish, o‘qish, gapirish va yozish — bir dars davomida qanday qilib uzviy ravishda integratsiyalash mumkinligi yoritiladi. An’anaviy metodikalarda bu ko‘nikmalar ko‘pincha alohida o‘rgatiladi, biroq real hayotda ular birgalikda ishlatiladi. Shu nuqtai nazardan, maqolada integratsiyalashgan darslarning afzalliklari, amaliy qiyinchiliklari va ularni yengish yo‘llari, shuningdek, real darsdagi bosqichlar asosida yaratilgan amaliy yondashuv tavsiflanadi. Maqola amaliyotchi o‘qituvchilarga darslarini yanada samarali va kommunikativ qilishda yordam berishni maqsad qiladi.