OILA TUSHUNCHASINING MAZMUNI-MOHIYATI VA INSTITUTSIONAL SHAKLLANISHI - Kurbonova Guzal Saydaxmatovna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oila – odamlarning ijtimoiy hamjamiyatining eng qadimiy shakllaridir. U sinflar, millatlar va davlatdan oldin paydo boʻlgan. Oila jamiyatning tayanchi, uning birinchi va birlamchi yadrosi, zarrasidir. Ongli oila boʻlib yashash dunyodagi barcha maxluqot va jonzotlar orasida faqat inson zotiga xosdir. Ushbu makolada oilaning inson xayotida juda muximligi, oila tushunchasining mazmuni-mohiyati va institutsional shakllanishi xakida fikr yuritilgan.