SOG‘LOM TURMUSH TARZINING ARTERIAL GIPERTONIYA PROFILAKTIKASIDA O‘RNI - Xodjanova Tuygunoy Raxmonberdievna (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Arterial giperoniya mustaqil kasallik bo‘lib, dunyo davlatlari orasida ko‘p tarqalgan. bizning mamlakatimizda katta yoshdagi aholi o‘rtasida 25 % ni tashkil etadi. bu kasallikning keng tarqalishiga bemorlarning o‘z sog‘ligini nazorat qilmasligi va har doim ham shifokor tavsiyalarini bajarmasliklari sabab bo‘ladi.