TARIX DARSLARINI O’QITISHDA PEDOGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI VA SAMARADORLIGI - Kerimgeldiyeva Meretgul Abdigapbar qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada tarix darslarini samarali tashkil etishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Dars jarayonida innovatsion metodlardan, xususan interfaol o‘qitish usullari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, rolli o‘yinlar va muammoli ta’lim elementlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning tarixiy bilimlarga bo‘lgan qiziqishini oshirish va mustahkam bilim, ko‘nikma va malakalarni shakllantirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, maqolada pedagogik texnologiyalarning o‘quvchilarning ijodiy fikrlashi va tarixiy tafakkurini rivojlantirishdagi ijobiy ta’siri asoslab berilgan.