ЎЗБЕКИСТОНДА ЁШЛАР СПОРТИ СОҲАСИДАГИ ҚОНУНЧИЛИКНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ЙЎНАЛИШЛАРИ - Муҳамадов Улуғбек Умеджон ўғли (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Мазкур мақолада Ўзбекистонда ёшлар спорти соҳасини ҳуқуқий жиҳатдан тартибга солишнинг мавжуд ҳолати, қонунчиликдаги долзарб муаммолар ва уларни бартараф этишга қаратилган такомиллаштириш йўналишлари таҳлил қилинган. Шунингдек, мамлакатда амалга оширилаётган ислоҳотлар, миллий ва халқаро норматив-ҳуқуқий ҳужжатлар, Олимпия хартияси ва UNESCO тавсиялари асосида ёшлар спортини ривожлантиришнинг ҳуқуқий механизмлари кўриб чиқилган. Муаллиф спорт соҳасида ёшлар имкониятларини кенгайтириш ва ҳуқуқий кафолатларни мустаҳкамлашга қаратилган таклиф ва тавсиялар илгари суради.