МИЛЛИЙ ГВАРДИЯ ТИЗИМИДА ҲУҚУҚИЙ ОНГ ВА МАДАНИЯТНИ ЮКСАЛТИРИШ ХУСУСИЯТЛАРИ - Замонбеков Умидбек Авазбек ўғли (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Мазкур мақолада Ўзбекистон Республикаси Миллий гвардияси тизимида ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданиятни юксалтиришнинг ўзига хос хусусиятлари таҳлил қилинган. Ҳуқуқий маданиятни шакллантиришда тарғибот-ташвиқот ишлари, хизматчиларнинг ҳуқуқий саводхонлиги, хизмат интизоми ва маънавий-ахлоқий тайёргарлиги муҳим ўрин тутаётгани ёритилган. Шунингдек, тизимда амалга оширилаётган ҳуқуқий тарбия ишларининг самарадорлиги, мавжуд муаммолар ва уларни бартараф этиш бўйича илмий таклифлар берилади.