BOKSNING ILMIY ASOSLARI: TARIX, TEXNIKA VA SPORTCHILARGA TA'SIRI - Olimjonov Muhammadjon Obidjon oʻgʻli (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Boks, ikki raqibning ma'lum qoidalar doirasida mushtlari bilan bir-biriga ustunlik kuratadigan qadimiy sport turi, nafaqat jismoniy kuch va chaqqonlikni, balki strategik fikrlash, psixologik bardoshlik va ilmiy jihatdan chuqur o'rganilgan ko'nikmalarni talab qiladi. Ushbu ilmiy ishda boksning tarixiy evolyutsiyasi, zamonaviy qoidalari, fiziologik va biomexanik jihatlari, psixologik talablari, sog'liqqa ta'siri, shuningdek O'zbekistonda boksning o'rni xususida tahlil qilinadi.