G'AFUR G'ULOM QISSALARIDA MILLIY XARAKTERNI IFODALANISHI - Mashhura Bolbek qizi. , Qulbuldiyeva (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur tadqiqot davomida adibning obraz yaratish mahorati, xalqona til vositalaridan, og‘zaki ijod elementlaridan, satira va yumordan foydalanish uslublari o‘rganildi. “Shum bola” va boshqa qissalardagi komik elementlar nafaqat kulgi uyg‘otuvchi, balki milliy ruhni qo‘llab-quvvatlovchi va ijtimoiy tanqidni yumshatib yetkazuvchi vosita sifatida baholandi. Asarlar XX asr boshidagi O‘zbekiston ijtimoiy-siyosiy hayotining badiiy hujjati sifatida tahlil qilinib, milliy o‘zlikni anglash jarayonidagi ahamiyati yoritildi. Tadqiqot natijalari G‘afur G‘ulom ijodini zamonaviy adabiyotshunoslik metodlari asosida chuqurroq o‘rganish zarurligini ko‘rsatadi.