КАСБИЙ АХЛОҚ ВА ПЕДАГОГИК МАДАНИЯТНИ ШАКЛЛАНТИРИШГА ДОИР ИЛМИЙ-МЕТОДОЛОГИК ЁНДАШУВЛАР ТАҲЛИЛИ - Kazakov Shavkat Norqobilovich (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
“Касбий ахлоқ” – мутахассиснинг фаолиятидаги ахлоқий муносабатлар тизимини ифодаласа, “педагогик маданият” – ўқитувчининг касбий эстетикаси, муомала услуби, умумий тафаккур даражаси ва тарбиявий таъсир кўрсата олиш салоҳиятини қамраб олади. Ушбу тушунчалар тарихи, илмий ривожи ва уларнинг миллий маънавий анъаналар ҳамда умуминсоний фалсафа билан боғлиқ жиҳатларини ўрганиш, касбий тайёргарлик тизимида ахлоқий-эстетик асосларни мустаҳкамлашга хизмат қилади.