KARTOSHKANING HALQALI CHIRISH KASALLIGI: ETIOLOGIYASI, PATOGENEZI VA OLDINI OLISH CHORALARI - Musurmonov Xasan Sherqul o’g’li Xudoyberganova Asalxon Davlatboyevna, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada kartoshkaning halqali chirish (Clavibacter michiganensis subsp. sepedonicus) kasalligi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Kasallikning etiologiyasi, patogenezi va ekologik sharoitlarga bog‘liqligi tahlil qilinadi. Shuningdek, kasallikning oldini olish va unga qarshi kurash choralari, jumladan, biologik, kimyoviy va agrotexnik usullarning samaradorligi muhokama qilinadi.