ARTERIAL GIPERTENZIYA FENOTIPLARINI 18-89 YOSHLI ERKAKLAR POPULYATSIYASIDA TARQALISHINING 1989-2020 YILLARDAGI PROSPEKTIV SKRINING BO‘YICHA DINAMIKASI - Salohiddinov A.S., Mamasaliev N.S., Qalandarov D.M., Tursunov X.X., Mamasaliev Z. N. (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
XX asr oxirlaridan boshlab yurak-qon tomir kasalliklaridan bo‘layotgan o‘lim sur’atini oshib borganligi va keskinlashib o‘zgarishlar bilan ifodalanganligi ko‘pchilik tadqiqotchilar tomonidan tasdiqlanib ko‘rsatilgan.