VIRTUAL MULOQOT JANRLARINING TASNIFI - Nishonov Patxiddin Payziboyevich (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada virtual muloqot fenomeni va uning janr jihatdan tasnifi tadqiq etilgan. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi natijasida vujudga kelgan yangi muloqot shakllari va ularning lingvistik, pragmatik hamda ijtimoiy xususiyatlari o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada forumlar, ijtimoiy tarmoqlar, chatlar, bloglar, videobloglar kabi platformalarda kuzatiladigan muloqot shakllari misol tariqasida ko‘rib chiqilgan. Har bir janrning kommunikativ maqsadi, auditoriyasi va tilshunoslik xususiyatlariga alohida e’tibor qaratilgan.