HUQUQIY ONG VA HUQUQIY MADANIYATNI YUKSALTIRISHNING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI HAMDA IJTIMOIY ZARURIYATI - Zamonbekov Umidbek Avazbek o‘g‘li (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada huquqiy ong va huquqiy madaniyat tushunchalari, ularning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur qadriyatlarni yuksaltirishning ijtimoiy zarurligi, fuqarolarning huquqiy bilimini oshirish orqali huquqbuzarliklarning oldini olish, qonun ustuvorligini ta’minlash va faol fuqarolik jamiyatini shakllantirishda tutgan o‘rni yoritib beriladi. Huquqiy madaniyatni rivojlantirishda ta’lim, ommaviy axborot vositalari, jamoatchilik va davlat organlarining hamkorlikdagi faoliyati muhimligini ko‘rsatadi.