O‘RTA OSIYODAGI QAMOQXONALAR TARIXI - Kalimbetov Talgat Genjetaevich, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tezisda O‘rta Osiyodagi qamoqxonalar tarixi, ularning shakllanishi, ijtimoiy-siyosiy hayotdagi o‘rni va davlat tomonidan amalga oshirilgan islohotlar o‘rganiladi. Qamoqxona tizimining tarixiy taraqqiyoti nafaqat jazoni ijro etish vositasi, balki jamiyatdagi huquqiy madaniyatning o‘sishi bilan ham bog‘liqdir. Tezisda O‘rta Osiyoda qadimiy davrlardan boshlab sovet davrigacha bo‘lgan davr hamda mustaqillik yillaridagi yangilanishlar haqida tahliliy ma’lumotlar keltiriladi.