O‘ZBEKISTON KONTEKSTIDA SUN’IY INTELLEKT VA BLOKCHEYN ASOSIDAGI SAYLOV TIZIMLARINING ISTIQBOLLARI - Ruzimurodov Behruz Rustamovich, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu tezis O‘zbekiston Respublikasida sun’iy intellekt (SI) va blokcheyn texnologiyalarini saylov jarayonlariga integratsiya qilishning istiqbollarini tahlil qiladi. Tadqiqotda ushbu texnologiyalarning shaffoflik, xavfsizlik va ishonchni ta’minlashdagi imkoniyatlari, O‘zbekistonning siyosiy va infratuzilmaviy xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Raqamli savodxonlik, qonunchilik va texnik muammolar tahlil qilinib, pilot loyihalar, ta’lim dasturlari va xalqaro hamkorlik kabi takliflar ishlab chiqiladi. Tadqiqot O‘zbekistonning demokratik jarayonlarini mustahkamlash va xalqaro standartlarga muvofiqlashtirishga qaratilgan bo‘lib, sifat va miqdoriy metodlardan foydalanadi.