OG`IR ATLETIKA SPORT TURIDA UMUMJISMONIY TAYYORGARLIKLARNI AMALGA OSHIRISH YO‘LLARI - Toʻxtayev Davron Eshtemirovich (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumjismoniy tayyorgarlikni amalga oshirishning nazariy asoslari, amaliy yo‘nalishlari va metodik tamoyillari tahlil qilingan. Shuningdek, jismoniy tarbiya jarayonida inson organizmining rivojlanish qonuniyatlari, yuklama me’yorlari, mashg‘ulotlar tizimining pedagogik asoslari hamda zamonaviy sport texnologiyalaridan foydalanish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotning asosiy maqsadi — jismoniy mashg‘ulotlar orqali insonning jismoniy, ruhiy va irodaviy sifatlarini rivojlantirish hamda sog‘lom turmush tarzini qaror toptirishning samarali shakllarini aniqlashdir.