КИБЕРФИРИБГАРЛИК ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРИНИ ОЛДИНИ ОЛИШ БЎЙИЧА ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИНИНГ АЙРИМ ЖИҲАТЛАРИ - Ш.С.Мирзажонов (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мақолада хорижий давлатларда киберфирибгарлик ҳуқуқбузарликларини олдини олиш бўйича ҳуқуқий, институционал ва амалий тажрибалар таҳлил қилинган. Хусусан, Европа Кенгаши, INTERPOL, ОБСЕ каби халқаро ташкилотлар ҳамда АҚШ, Сингапур, Япония, Корея Республикаси каби давлатлар мисолида кибержиноятчилик профилактикасининг илғор механизмлари ёритилган. Шунингдек, ушбу тажрибаларни Ўзбекистон шароитида татбиқ этиш бўйича илмий-амалий тавсиялар ишлаб чиқилган. .