KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA PEDAGOGIK NAZARIYANING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA ISTIQBOLLARI - Nabijonov Nodirbek Ravshanbek o‘g‘li (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu tezisda kompetensiyaviy yondashuvning pedagogika nazariyasida shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda zamonaviy ta’lim tizimidagi ahamiyati yoritilgan. Kompetensiya tushunchasining nazariy mohiyati, u bilan bog‘liq ilmiy yondashuvlar, xorijiy va o‘zbek olimlarining qarashlari tahlil qilinadi. Shuningdek, XXI asrda ta’lim jarayonida bilim, ko‘nikma va malakalarni integratsiyalash, shaxsning mustaqil fikrlash va ijodiy faoliyatini rivojlantirishga qaratilgan yangi metodologik konsepsiyalar ko‘rib chiqiladi. Tezisda pedagogik nazariyaning yangi paradigmasi sifatida kompetensiyaviy yondashuvning ijtimoiy va metodik asoslari yoritilib, uning ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni ilmiy tahlil qilingan.