O‘SMIR FUTBOLCHILAR FAOLIYATI SAMARADORLIGIGA TA’SIR ETUVCHI IJTIMOIY-PSIXOLOGIK OMILLAR - Nabijonov Nodirbek Ravshanbek o‘g‘li, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur tezisda o‘smir futbolchilarda jamoaviy sport faoliyati samaradorligiga ta’sir etuvchi ijtimoiy-psixologik omillar keng yoritilgan. Tadqiqot jarayonida sportchilarning havotirlanish darajasi, obro‘ motivatsiyasi, raqobatbardoshlik, ijtimoiy-psixologik moslashuv, emotsional barqarorlik va psixologik iqlimning jamoaviy faoliyat natijalariga ta’siri o‘rganildi. Shuningdek, xorijiy va mahalliy olimlarning qarashlari tahlil qilinib, sportchilarni ruhiy tayyorlash hamda jamoalarda sog‘lom ijtimoiy muhitni shakllantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.