TURLI YOSHDAGI XOTIN-QIZLARNING OILAVIY QADRIYATLARINI O‘ZIGA XOSLIGI - Nabijonova Risolat Sobirjon qizi (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur tezisda turli yoshdagi xotin-qizlarning oilaviy qadriyatlarga bo‘lgan qarashlari, qadriyatlar tizimining shakllanishiga ta’sir etuvchi psixologik, madaniy va ijtimoiy omillar chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda ayollarning yosh davrlariga xos qadriyat yo‘nalishlari, ularning shaxsiy hayot tajribasi, oila modeli, ijtimoiy maqomi va madaniy muhit bilan uzviy bog‘liqligi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, zamonaviy jamiyatda globallashuv, media ta’siri va gender rollarining o‘zgarishi natijasida xotin-qizlarning oila, muhabbat, farzand tarbiyasi va ijtimoiy mas’uliyatga munosabati o‘zgarib borayotganini ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, yoshga qarab qadriyatlar tizimi o‘zgaradi, biroq oilaviy qadriyatlarning markazida muhabbat, hurmat, fidoyilik va sadoqat kabi doimiy axloqiy omillar saqlanib qoladi.