KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK NAZARIYANING SHAKLLANISH TENDENSIYALARI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Nabijonov Nodirbek Ravshanbek o‘g‘li, (ZAMONAVIY TA'LIMDA FAN VA INNOVATSION TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur tezisda kompetensiyaviy yondashuvning pedagogik tafakkur taraqqiyotidagi o‘rni, uning nazariy asoslari va zamonaviy ta’lim tizimiga tatbiq etish mexanizmlari chuqur tahlil qilingan. Kompetensiya tushunchasining shakllanish bosqichlari, u bilan bog‘liq ilmiy paradigmalarning evolyutsiyasi, xorijiy va o‘zbek olimlarining tadqiqotlari qiyosiy yondashuv asosida o‘rganilgan. Shuningdek, kompetensiyaviy yondashuvni ta’lim jarayonida samarali qo‘llash uchun metodik va innovatsion yechimlar ishlab chiqish zaruriyati asoslab berilgan. Tezisda pedagogik nazariyada kompetensiyaviy paradigma inson kapitalini rivojlantirish, ijodiy fikrlash va amaliy faoliyatni integratsiyalash uchun zarur shart sifatida ko‘rib chiqiladi.